KIMONA ZA TRENING I TAKMIČENJA

KIMONA ZA JUDO

Karakteristika borilačke vještine Judo-a su bijela kimona sa pojasevima različitih boja, koja odražavaju nivo vježbanja i iskustva. Ako želite da se bavite Judo-om ozbiljno i dugoročno, trebalo bi da nabavite kimono dobrog kvaliteta i istog kroja.

judo-banner-top-1370x450px-05.02.22-1
judo-banner-top-mob-400x350px-07.02.22-1
JUDO KIMONA DJEČIJA

JUDO KIMONA
ZA DJECU

Kimona za Judo srednje težine, izbijeljena i jednostavno tkana. Gornji i donji dio kimona Randori, su više puta šiveni, ima dodatna pojačanja na ramenima, grudima i koljenima. Pantalone sa praktičnim elastičnim pojasom imaju dodatnu vezicu. Uključuje bijeli Budo pojas.

kwon logo na svijetloj pozadini
JUDO KIMONA ZA TRENING

JUDO KIMONA
ZA TRENING

Kimono za Judo od 100% pamuka posebno je pogodno kao kimono za trening za napredne Judo-iste ili kao lagano kimono za takmičenje u Judo provjerenog dugog kroja. Dugi gornji dio bez stražnjeg šava ima snažan vez na ramenima i dodatna pojačanja na grudima i predjelu ramena. Donji dio sa elastičnim pojasom su također ojačani na koljenima.

dva borca u kimonima za judo pozdrav pred borbu sa logom kwon i danrho
judo-banner-bottom-mob-400x350px-07.02.22-1
JUDO KIMONA SLIM / REGULAR

JUDO KIMONA
ZA TAKMIČENJE

IJF (International Judo Federation) kimono za Judo sa crvenom oznakom po IJF 2015. pravilima. Unakrsno utkano “Shashiko-yarn”. IJF judogi (750 gramski) u skladu sa svim međunarodnim i nacionalnim pravilima takmičenja. Rever je širok, otprilike 10 cm, maksimalno 4 šava, donji dio je ojačan na koljenima, tradicionalne vezice oko struka.

KIMONA ZA JUDO INFORMACIJE

KIMONA ZA JUDO

Karakteristika borilačke vještine Judo-a su bijela kimona sa pojasevima različitih boja, koja odražavaju nivo vježbanja i iskustva. Ako želite ozbiljno i trajno vježbati Judo, trebali biste nabaviti kvalitetno kimono sa dobrim krojem.

Kimono za Judo ispunjava nekoliko zadataka u ovoj borilačkoj vještini. S jedne strane, on predstavlja stoljetnu tradiciju - a tradicije igraju glavnu ulogu u svim dalekoistočnim borilačkim vještinama. S druge strane, kimono za Judo ispunjava i čisto praktične funkcije. Takva funkcija je maksimalna sloboda kretanja, što je omogućeno posebnim krojem donjeg i gornjeg dijela kimona. Nadalje, materijal ima i praktičnu svrhu - (obično prilično gust) pamuk štiti tijelo od ozljeda i upija znoj koji se javlja tokom treninga ili borbe. Međutim, sada postoje i kimona za Judo od mješovitih materijala tkanine, koji se sastoje od pamuka i određene količine elastina. Ovo je posebno pogodno za početnike, jer borac ili njegov protivnik ovdje mogu pogriješiti bez ozbiljnih posljedica. Tkanina je izuzetno rastezljiva zbog udjela elastana i samim tim je povećana fleksibilnost za vrijeme treninga ili borbe.

JUDO KIMONA ZA DJECU

Kimona za djecu, ova kimono nisu samo prilagođena veličinama za djecu, već uzimaju u obzir i anatomska stanja djece, koja se ponekad značajno razlikuju od onih kod odraslih.

JUDO KIMONO ZA TRENING

Klasično džudo odijelo napravljeno od pamuka srednje težine dostupno je od i DANRHO-a u brojnim različitim veličinama, dezenima i bojama. Pogodan je i za ambiciozne joduke koji mnogo zahtijevaju od svoje opreme. Zahvaljujući višestrukim šavovima na kolenima, ramenima i predjelu grudi, ovo džudo odijelo može izdržati čak i teške borbe.

KIMONO ZA JUDO NIJE SAMO KOMAD ODJEĆE!

U upotrebi je stotinama godina i gotovo da se nije promijenilo – kimono za judo, koje se naziva i Judogi. Svojim optimalno krojenim donjim i gornjim djelom, preciznom izradom i robusnim materijalom osigurava da Judo-ista uvijek bude optimalno odjeven kako na treningu tako i u borbi. U našem online i offline shopu, Judo entuzijasti će pronaći veliki izbor visokokvalitetnih Judo odijela u različitim veličinama i bojama za početnike i profesionalce.