PLANINARENJE

SALEWA

Planinarenje i pješačenje u prirodi zadnje vrijeme postaju sve popularniji oblik rekreacije jer pozitivno utječe na naše zdravlje, fizičku spremu te vraća čovjeka prirodi. Za planinarenje je potrebno dobra, izdržljiva oprema i odgovarajući rekviziti. Kvalitetnu odjeću i opremu za planinarenje od brend-a Salewa, pogledajte u nastavku.

salewa planinari sa salewa opremom na području tundre blagog sniježnog pokrivača kamenitog

NAJBOLJI IZBOR ZA VAS!

#OBUĆA PLITKA

SALEWA PATIKE

ODABERITE UDOBNE I FUNKCIONALNE PATIKE ZA PLANINARENJE ILI TRAIL TRČANJE ILI DRUGU SPORTSKU AKTIVNOST TE UŽIVAJTE U PLANINSKIM PODUHVATIMA

salewa patike
#GOJZERICE

SALEWA GOJZERICE

Salewa čizme su gotovo neophodna oprema pri zahtjevnijim terenima , višem gorju, visokom gorju i planinama, gdje smo izloženi vlažnim stijenama

salewa gojzerice

SALEWA ČARAPE

SALEWA nam donosi urbanu modu te je poznata po svom asortimanu ležerne muške odjeće i modnih dodataka, bitan akcent je na čarapama i kompatibilnost Salewa čarapa i Salewa obuće.

salewa ČARAPE

Čarape za planinarenje

Salewa Čarape Expedition Socks

69,00 KM
49,00 KM
49,00 KM

Čarape za planinarenje

Salewa Čarape Ski Pro No Slide Socks

42,50 KM

SALEWA JAKNE

Kvalitetna i svrsishodna Salewa jakne će nam pružiti izuzeno dobre performanse, sačuvati će nas od često neugodnih vremenskih uvjeta, a s druge strane će nam pružiti slobodu kretanja.

salewa jakne
#PANTALONE

SALEWA PANTALONE

Pantalone napravljene za trekking avanture u divljim planinskim predjelima, pružaju zaštitu i veoma prozračne performanse.

#MAJICE

SALEWA MAJICE

Majice su dizajnirane kako bi pružile zaštitu za sve planinske avanture, istraživanje udaljenih i divljih mjesta.

"Najbolji pogled dolazi nakon najtežeg uspona."
- Sir Edmund Hillary

SALEWA DUKSERICE

Bez obzira da li si hajker, treker ili planinar, sve vas vezuje ista osobina ljubav prema prirodi. Neki sportovi su znatno ekstremniji od drugih i iziskuju nešto viši nivo opremljenosti.

salewa DUKSERICE

SALEWA KAIŠEVI

Jednostavnost u dizajnu, odgovarajuća širina koja pristaje svim pantalonama ili šorcevima, te se prilagođava svim oblicima tijela.

salewa KAIŠEVI

Karabineri i kompleti

Salewa Set Ergo ferrata Core

199,00 KM
119,00 KM
569,00 KM

SALEWA OPREMA

Kako bismo u potpunosti bili spemni na sve očekivane i neočekivane situacije, oprema igra ključnu ulogu. Jakne, majice dugih i kratkih rukava moraju posjedovati mjesto u vašem ruksaku. Vrlo je važno da u slučaju promjene vremena, imamo rezervne dijelove opreme.

SALEWA OPREMA

SALEWA

Salewa je posvećena pružanju visokokvalitetnih, izdržljivih proizvoda za planinske sportove, ostavljajući što manje traga u prirodi. Uložili smo mnogo truda u kreiranje proizvoda koji su društveno i ekološki odgovorni. Salewa je bazirana na potrebama kupaca, da kupci znaju šta kupuju, da imaju sve potrebne informacije za kupovinu i razumiju pravu vrijednost proizvoda.
Ikona Salewa Committed označava proizvode koji zadovoljavaju stroge interne kriterije.

SALEWA - DOLOMITI

Postoji njemačka riječ koju je nemoguće prevesti na druge evropske jezike: Heimat. To znači mješavinu "doma", "domovine", "rodnog mjesta", "korijena". Heimat znači i fizičko mjesto i kulturni, jezički, društveni i moralni pejzaž: onaj koji vam je poznat jer ste tamo rođeni i odrasli. Ukratko, “Heimat” nije ništa drugo nego mjesto za koje vam srce kuca. Ovo imamo na umu kada kažemo da pripadamo Dolomitima: Dolomiti su naš Heimat. Oni su naš dom, a ne samo kuća: to je mjesto gdje smo rođeni i gdje smo odlučili da ostanemo. Dolomiti su naš dom jer je jednostavno nemoguće odoljeti njihovom plavom nebu, zelenim livadama i blijedim stijenama; njihove kulture i tradicije, njihov jezik i svoj narod. Odabrani smo da zavolimo ovo mjesto, od najvećeg vrha do najudaljenije doline, od najviše jele do najskromnije djeteline. Čovječanstvo ima osnovnu osobinu: mi oblikujemo svoju okolinu. Tehnološkim sredstvima odgovaramo na izazove koje nam okruženje postavlja. Prije nekoliko godina suočili smo se sa izazovom; izgrađen je dom u Dolomitima. Projektovan je 50 metara visok kompleks koji liči na Dolomite, međutim, “ljepota” nije samo estetski koncept: ljepota ima dosta toga da dijeli s etikom, i zbog toga nije projektovana kao zgrada, već kao sredstvo za pružanje zdravog radnog i životnog okruženja za zaposlenike.

DIZAJN I IZRADA SALEWA ODJEĆE I OPREME

Fabrika praćena socijalnim standardima: Fabrika u kojoj je proizvod proizveden je podvrgnuta reviziji društvenih standarda i uslova rada od treće strane. Svaka revizija ima važenje od 3 godine. Ako je revizija obavljena prije više od 3 godine i nije izvršena nova revizija, ovaj kriterij se ne primjenjuje.

PRIRODNI I OBNOVLJIVI MATERIALI

Proizvod sadrži najmanje 50% jednog (ili kombinacije) sljedećih materijala (po težini): VISKOZA (VI) – Vuna (WO) – TirolWool® ili vuna koja je certificirana bez mulesinga – TENCEL ® (CTY) – LAN (LI) – ALPSKA KONOPLJA (CA) – PAMUK (CO).