RUKSACI | KACIGE | NAOČALE | RUKAVICE | ČARAPE | ZAŠTITNA OPREMA

OPREMA ZA BICIKLISTE

Ukoliko Vam je potrebno više prostora, bolja zaštita ili jednostavno želite da unaprijedite svoj dosadašnji nivo biciklizma, potrebno je da sa sobom imate odgovarajuću opremu koju ćete koristiti kako biste dostigli sve željene ciljeve. Kod nas pronađite Scott, Oakley, Dare2B, Uvex i druge svjetske brendove, povjerljive i sigurne.

saznaj više...
oprema_za_bicikliste_main_banner_1470x450px_27.05.22-1

NAJBOLJI IZBOR ZA VAS!

Biciklistička zaštitna oprema

Scott Štitnik koljena Rocket II Black M

136,95 KM
195,00 KM

Biciklistički ruksaci

Scott Ruksak Trail Lite Evo FR’ 8L

95,00 KM
345,00 KM

PONUDA ZA VAS SA ODJELA

ruksaci_mini_category_banner_400x200px_25.05.22-1

Ruksaci vam omogućavaju da povećate nosivost kako bi vaše vožnje biciklom bile duže i ugodnije.

Dobra investicija u kacigu se definitivno isplati, kacige su krucijalne za zaštitu Vaše glave.

oprema_biciklisti_mini_banner_400x200px_25.02.22-1

Naočale za bicikliste štite vaše oči od opasnih sunčevih zraka te vam daju bolju vidljivost u svim uvjetima.

POGLEDAJTE PONUDU

RUKSACI ZA BICIKLIZAMsaznaj više

Biciklistički ruksaci

Scott Ruksak Trail Rocket FR’ 26L

269,00 KM

Biciklistički ruksaci

Scott Ruksak Trail Protect FR’ 20L

409,00 KM

Biciklistički ruksaci

Roswheel Ruksak biciklistički 2,5 L

62,95 KM

Biciklistički ruksaci

Roswheel Ruksak biciklistički 8 L

92,50 KM

KACIGE ZA BICIKLIZAMsaznaj više

85,00 KM

Biciklističke kacige

Scott Kaciga biciklistička Arx

156,00 KM

Biciklističke kacige

Scott Kaciga biciklistička Supra

97,95 KM
155,00 KM

NAOČALE ZA BICIKLIZAMsaznaj više

435,00 KM

Biciklističke naočale

Oakley Naočale Flight Jacket

415,00 KM

Biciklističke naočale

Uvex Naočale SGL 228

159,00 KM
105,00 KM

SASTAVNI DIO UGODNE VOŽNJE!

Biciklističke RUKAVICE

Biciklističke rukavice obavezan su dio opreme, posebno ako planirate voziti duže biciklističke rute.

Biciklističke ČARAPE

jedna od glavnih komponenti komfora prilikom vožnje bicikla za vaša stopala su biciklističke čarape.

POGLEDAJTE PONUDU

izdvajamo za vas!saznaj više

95,00 KM
-22%
Original price was: 89,00 KM.Current price is: 69,00 KM.
59,00 KM
65,00 KM

čarape za biciklistesaznaj više

35,00 KM
35,00 KM
47,50 KM

Zaštitna i popratna oprema!

zaštitna_oprema_mini_category_banner_400x200px_25.05.22-1

Da bi vožnja bicikla bila zabavna i istovremeno sigurna, preporučujemo da se pobrinete za vašu zaštitu.

akcione_kamere_mini_category_banner_400x200px_25.05.22-1

Pokažite što je pravi biciklizam. Omogućite obožavateljima da se osjećaju kao da oni voze.

dodatna oprema za biciklistesaznaj više

Biciklistička zaštitna oprema

Scott Štitnik leđa Soft Black/Green L

249,95 KM

Biciklistička zaštitna oprema

Scott Štitnik koljena Soldier 2

156,00 KM

Biciklistička zaštitna oprema

Scott Štitnik potkoljenice Grenade Evo Black

102,50 KM
-18%
Original price was: 1.129,00 KM.Current price is: 929,00 KM.
ISTRAŽITE POTREBNU OPREMU I ODJEĆU ZA BICIKLE I BICIKLISTE

STRANICA BICIKLIZAM

Biciklizam predstavlja sportsku aktivnost koja obuhvata različita natjecanja u vožnji biciklom za pojedince i ekipe, na cesti i šumskoj stazi bogatih BiH krajolika. Pored natjecanja, biciklizam nudi i svakodnevnu rekreativnu aktivnost. Pozovite prijatelje ili se sami prepustite relaksaciji i odmoru. Bavljenje biciklizmom od malih nogu od velike je važnosti za razvoj djece za postizanje motoričkih sposobnosi.

biciklizam-mini-banner-400x415px-15.06.22-1
BICIKLIZAM

OPREMA ZA BICIKLISTE

Odaberite opremu koja je potrebna za Vaše biciklističke pustolovine, nebitno kojom vrstom biciklizma se bavili. Svaka vrsta biciklizma ima svoju opremu koja pruža dodatnu pomoć pri vožnji. Oprema ne mora biti samo zaštitna kao što su kacige ili štitnici nego to mogu biti i ruksaci i torbice koje će štititi vaše najpotrebnije stvari pri ruci. Za ono što Vama treba zavirite u naš asortiman opreme za bicikliste.

shop-opreme-za-bicikliste-mini-banner-400x415px-15.06.22-1

Naši najtraženiji brendovi

scott_brend_banner_300x200px_01.03.22
syncross_brend_banner_300x200px_01.03.22
uvex_brend_banner_300x200px_01.03.22
roswheel_brend_banner_300x200px_27.05.22-1
polisport_brend_banner_300x200px_27.05.22-1
roswheel_brend_banner_300x200px_27.05.22-1

OPREMA ZA BICIKLISTE

OPREMA ZA BICIKLISTE
Kada je zaštitna oprema u pitanju, kacige spadaju u kategoriju pod moranjem, međutim ostalu zaštitnu opremu je lako preskočiti iako može biti od krucijalne važnosti pri čuvanju Vas i Vašeg zdravlja. U zaštitnu opremu još spadaju štitnici raznih dijelova tijela kao npr. lakta, koljena, leđa i slično. Ovi štitnici čuvaju Vaše tijelo od lomova i nezgodnih povreda i ogrebotina. Zaštitna oprema se ne mora nositi samo tokom downhill spustova nego i tokom gradske vožnje, nikada ne znate šta Vam se može desiti tokom vožnje, a najbitnije je da ostanete sigurni.

KACIGE
Da biste osigurali sebe ili svoje mališane tokom vožnje bicikla, potrebna Vam je adekvatna kaciga koja služi da Vas zaštiti od mogućih opasnosti pri vožnji. U našem asortimanu možete pronaći kacige za djecu i odrasle, ali također i kacige za različite vrste biciklizma kao npr. kacige za mountainbiking i kacige za cestovne bicikle. Mountainbiking kacige dolaze sa više zaštite da Vas sačuvaju prilikom vožnje na trailovima gdje postoji mogućnost pada i ozljede ili ogrebotine od granu drveta ili na nisko rastinje. Kacige za cestovne bicikle donose sa sobom aerodinamičan izgled i pri tome imaju i rupe koje smanjuju težinu kacige i imaju manji otpor na zrak, dok također koriste rupe za prozračnost i rashlađivanje vozača.

RUKAVICE
Glavna podjela rukavica u biciklizmu dolazi pri podjeli rukavica na rukavice sa kratim prstima i rukavice sa dugim prstima. Također se može napraviti podjela po tome za koju vrstu biciklizma se koriste rukavice. MTB rukavice su tu da pomognu vozaču da amortizuje udare kroz ručke, a pored toga pomažu vozaču da izbjegne povrede na rukama tokom vožnje po zahtjevnijim trailovima gdje ima mnogo niskog rastinja ili ako se desi neki pad. Ljetne rukavice sa kratkim prstima uglavnom služe za lakše prijajanje ruke vozača za ručke bicikla a pri tome imaju dobru prozračnost koja hladi Vaše ruke tokom vožnje. Rukavice za cestovnog bicikla sa dugim prstima uglavnom su vodootporne i donose Vam potrebnu toplotu i udobnost tokom vožnje jesenskim ili zimskim danima.

NAOČALE
Naočale se uglavnom preporučuju po kojim uslovima Vi vozite i koliko svjetlosti ima tokom Vaše vožnje. Sve što ima više svjetlosti, potrebna su Vam tamnija stakla na naočalama. Pored svjetlosti od koje štite naočale, imamo i zaštitu od vjetra i drugih elemenata, a uz to i zaštitu od mogućih drugih stvari koje mogu ozlijediti Vaše oči. Naočale za biciklizam sa sobom donose niz tehnologija koje su tu da naočale ostanu neoštećene. Imate stakla koja su otporna na ogrebotine ili na zamagljivanje. Ramovi na ovim naočalama uglavnom dolaze sa jastučićima za sljepoočnice ili nos koji daju dodatni komfort pri nošenju, a naočale drže na mjestu i sprječavaju ih od proklizavanja.

RUKSACI I TORBE
Ako se već vozite biciklom, potreban Vam je čvrst i pozudan ruksak uz to. Ruksak je glavni dio opreme koja služi da Vam pomogne pri vožnji i putovanjima. Uglavnom su ruksaci za biciklizam opremljeni sa dodatnom zaštitom da bi Vaše stvari bile sigurne od elemenata. Mnogi ovi ruksaci također donose sa sobom ventilaciju na leđima koja je potrebna pri vožnji biciklom po izazovnim terenima da biste ostali hladni. Neki ruksaci također imaju i opciju hidrapaka od nekoliko litara, što Vam može dobro doći na dužim rutama. Ruksaci unutra su poprilično prostrani i pri tome donose mnogo opcija za skladištenje stvari unutar istog. Čak i ako koristite biciklo za svakodnevnu vožnju od kuće do posla i nazad, preporučuje Vam se pouzdan i čvrst ruksak koji može da čuva Vaše stvari.

HIPBELT
Ako ste ipak za neku lakšu varijantu uvijek se možete oslonuti na hip beltove koji su iz dana u dan sve aktuelniji. Hip beltovi Vam ne daju nepotrebnu težinu koju mogu da imaju biking ruksaci. Tokom istraživanja lokalnih trailova nije Vam potrebno da nosite toliko opreme sa sobom, nego jednostavno stavite u svoj hipbelt osnovne potrepštine i spremni ste za puta. Hip beltovi se naravno razlikuju po veličini tako da je u neke moguće staviti i više rezervne opreme, neki čak dolaze i sa hidrapakom, dok neki služe za skladištenje osnovnih stvari kao što je oprema za popravljanje zračnica. Uglavnom ove torbice služe za organizaciju manjih stvari koje su Vam potrebne da budu pri ruci.

ČARAPE
Glavna podjela čarapa za biciklizam gleda se u dužini istih. Ako niste profesionalni vozač bicikala onda je bitna samo jedna stvar za Vas, a to je Vaš lični stil. Dosta ovih čarapa vjerovatno neće biti idealne za Vas, jer da biste našli svoj idealni par morate pokušati par puta da biste bili sigurni da je to ono što Vam je potrebno. Također se čarape za biciklizam razlikuju po mnogim materijalima koji imaju različite efekte na Vaša stopala. Mnogi proizvođači ovih čarapa pokušavaju da generalno zadovolje sve vozače bicikala sa tehnologijama koje se koriste za izradu udobnih čarapa za biciklizam.