Za ostvarivanje poslovnog odnosa između vas i Mocca Commerce d.o.o., Donje Rosulje 57, 71300 Visoko Bosna i Hercegovina važe isključivo sljedeći uslovi korištenja u njenoj za vrijeme narudžbe važećoj verziji. Odstupajuće uslove Mocca Commerce d.o.o. (u nastavku Mocca) ne priznaje, osim ako je, Mocca isključivo u pisanom obliku prihvatila njihovu valjanost.

moccacommerce.com vodi Mocca Commerce d.o.o., Donje Rosulje 57, 71300 Visoko Bosna i Hercegovina.

Mocca Commerce d.o.o.
Donje Rosulje 57
71300 Visoko
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (0) 32 / 730 900
Fax: +387 (0) 32 / 730 901

E-mail: info@moccacommerce.com

Poštovani korisnici, molimo vas da prije korištenja naših usluga, pažljivo pročitate sljedeće uslove. Svaka posjeta našoj stranici, kao i kupovina, znači da ste ove uslove pročitali i da ste saglasni sa njima u potpunosti. Ukoliko su oni za vas neprihvatljivi, molimo vas da ne koristite ovu web stranicu.
Dolje navedeni uslovi se primjenjuju na sve sadržaje i usluge stranice. Smatra se da su korisnici upoznati sa ovim uslovima ukoliko koriste bilo koji dio portala, kao i da prihvataju korištenje sadržaja ovog portala isključivo za ličnu upotrebu i na ličnu odgovornost.

Autorska prava

Mocca Commerce d.o.o. ima autorska prava na sve sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Neovlašteno korištenje bilo kog dijela portala, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.
Administracija ove web stranice obavlja se iz kancelarije u Visokom, Bosna i Hercegovina. Ne garantujemo da su materijali ili usluge na ovoj lokaciji prikladni ili dostupni za korištenje izvan Bosne i Hercegovine. Ako odlučite da pristupite ovoj lokaciji izvan Bosne i Hercegovine, to radite na sopstvenu inicijativu i smatrate se odgovornim za poštovanje važećih lokalnih zakona. Ovi uslovi se tumače u skladu sa zakonima Bosne i Hercegovine.

Prava na izmjene sadržaja

Mocca Commerce d.o.o. zadržava pravo promjene, ukidanja (privremena i trajna) bilo kog sadržaja ili usluge na stranici bez prethodne najave.

Linkovi na druge stranice

Linkovi sadržani na strannici koji vode na nezavisne web stranice su prikazani isključivo zbog pogodnosti za vas. Mocca Commece d.o.o. nije pregledao sadržaj ovih web stranica, ne kontroliše ih i nije odgovoran za bilo koju od ovih web stranica ili njihove sadržaje. Dalje, Mocca Commerce d.o.o. nije njihov predstavnik, ne pruža nikakve garancije i ne prihvata obaveze u vezi sa ovim web stranicama ili bilo kojim informacijama i proizvodima koji se tamo mogu naći, ili sa rezultatima koji su posljedica njihove upotrebe. Ukoliko odlučite da pristupite nekoj od web stranica na koje vode linkovi sa naše web stranice, činite to na svoju odgovornost.

Izmjene uslova korištenja

Mocca Commerce d.o.o. zadržava pravo izmjene ovih uslova korištenja u bilo kom trenutku i neće biti odgovoran za moguće posljedice koje bi proizašle iz takvih promjena. Povremeno posjećujte ovu stranicu da biste pregledali uslove koji trenutno važe, zato što su oni za vas obavezujući. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internet stranicama.

SIGURNOST

Sigurnost plaćanja kreditnim karticama
Tajnost vaših podataka je zaštićena i osigurana upotrebom SSL enkripcije.
Stranice za naplatu putem interneta osigurane su korištenjem Secure Socket Layer (SSL) protokola sa 128-bitnom enkripcijom podataka. SSL enkripcija je postupak šifriranja podataka radi sprečavanja neovlaštenog pristupa prilikom njihovog prijenosa.
Time je omogućen siguran prijenos informacija te onemogućen nedozvoljen pristup podacima prilikom komunikacije između korisnikovog računala i WebPay servisa, te obratno.
WebPay servis i financijske ustanove razmjenjuju podatke upotrebom virtualne privatne mreže (VPN), koja je zaštićena od neautoriziranog pristupa.
Monri Payment Gateway je certificiran prema PCI DSS Level 1 sigurnosnom standardu propisanom Visa i MasterCard pravilima.
Trgovac ne pohranjuje brojeve kreditnih kartica i brojevi nisu dostupni neovlaštenim osobama.

IZJAVA O PRIVATNOSTI

Klikni ovdje za izjavu o privatnosti.

REGISTRACIJA

Kako biste obavili kupovinu na web shopu, registracija nije obavezna. Potrebno je samo u prvom koraku checkout procesa ostaviti važeću e-mail adresu (ona kojoj imate omogućen pristup) kako bi vam nakon unosa podataka potrebnih za obavljanje dostave bilo moguće poslati potvrdu narudžbe.
Ako ne želite svaki put tijekom kupovine unositi adresu dostave te informacije o sredstvu plaćanja, preporučuje se brza registracija. Potrebno je samo jednom unijeti važeću e-mail adresu, lične podatke (ime, prezime, adresa, poštanski broj, mjesto, broj telefona) te šifru pomoću koje se pristupa korisničkom računu. Ona može biti proizvoljan niz znakova – što je duža, otpornija je na hakersko probijanje. Ako ste bez ideja, na web stranici Password generator možete dobiti generisanu šifru.
Nakon unosa traženih podataka, registraciju je potrebno potvrditi klikom na polje “Registracija”. Kreirani korisnički račun ostaje registriran u sistemu, a pristupa mu se kombinacijom korisničkog imena i šifre na stranici “Prijava”.
U slučaju da ste zaboravili šifru, na istoj stranici trebate kliknuti na “Zaboravljena šifra?”. Dolazite do stranice na kojoj možete ostaviti svoju e-mail adresu s kojom ste se registrirali na web shopu, a na koju vam onda sistem automatski pošalje link pomoću kojeg ćete resetovati šifru i dobiti novu. Nju možete kasnije sami promijeniti u postavkama računa budući da automatski kreirane šifre nisu lako ‘pamtljive’ (ili samo kliknite na DA kada vas preglednik pita da upamti unesenu šifru da je ne morate svaki put unositi kod prijave).
Ukratko, nakon kreiranja računa, za svaku daljnju kupovinu potrebna je samo prijava s korisničkim imenom i šifrom.

NARUČIVANJE

Kupac naručuje proizvod ili proizvode putem elektronskog obrasca narudžbe. Kupcem se smatra svaka osoba koja elektronski naruči barem jedan proizvod, popuni tražene podatke i pošalje narudžbu. Sve cijene izražene su u Konvertibilnim markama, sa PDV-om. Roba se naručuje elektronskim oblikom, pritiskom na određeni proizvod te spremanjem istog u korpu. Roba se smatra naručenom u trenutku kada kupac odabere te potvrdi način plaćanja.

NAČINI PLAĆANJA

Kupovina i plaćanje odabranih proizvoda u internet trgovini moguće je na sljedeće načine:
Plaćanje kreditnim karticama: Plaćanje izravno putem interneta, korištenjem najmodernijeg i najsigurnijeg servisa za plaćanje kreditnim i debitnim karticama: MasterCard®, Maestro®, Visa.
Pouzećem, platite pošiljku u gotovini kada Vam stigne na kućnu adresu.
Virman, platite vašu pošiljku putem banke.

Kupovina i plaćanje odabranih proizvoda u našoj prodavnici moguće je na sljedeće načine:
Do 24 rate sa Visa Classic karticom Unicredit banke na POS terminalu u našoj prodavnici
Do 12 rata sa Shoping karticom Raiffeisen banke na POS terminalu u našoj prodavnici
Do 6 rata sa Visa Electron Inspire karticom Intesa San Paolo banke na POS terminalu u našoj prodavnici
Do 6 rata sa American Express karticom na POS terminalu u našoj prodavnici

DOSTAVA

Dostava se vrši isključivo na području teritorije Bosne i Hercegovine. Troškovi dostave će biti navedeni na checkout stranici i odnose se na sve kupce koji izvrše kupovinu putem interneta.
Sva roba koja je naručena putem interneta, bit će dostavljena najkasnije u roku od 5 (pet) radnih dana od dana slanja na adresu kupca.
Dostava se vrši do ulaza u stambeni objekat, kuću ili zgradu, odnosno poslovni objekat na ugovorenoj adresi koju kupac navede u narudžbi a do koje je moguće doći sa javno prometne površine prevoznim sredstvom (kamion, kombi). Ukoliko nije moguće pristupiti do naznačene adrese, dostava će se izvršiti do najbližeg istovarnog mjesta koji je prethodno dogovoren sa kupcem. Dostava ne uključuje unos proizvoda u stambene i poslovne prostore.
Prilikom preuzimanja pošiljke potrebno je da kupac vizuelno pregleda paket da slučajno ne postoje neka vidna oštećenja. Ukoliko kupac primjeti da je transportna kutija oštećena ili posumnja da je proizvod možda oštećen, dužan je odmah nas obavijestite, pozivom broja 032/730-900 ili putem email-a info@moccacommerce.com.
Dostava se vrši putem Euroexpress-a ili BH PostExpress-a (eksterne firme koja vrši dostavu robe za Mocca Commerce doo).

POVRAT I REKLAMACIJE

Reklamacije proizvoda se priznaju uz predočeni fiskalni račun i ispravno popunjeni garancijski list kao dokaz kupovine.
U slučaju reklamacije proizvoda informacije o načinu prijave kvara ili slanju ovlaštenom servisu potražite na garantnom listu isporučenom uz proizvod.
Ukoliko ste primili pošiljku i nakon otvaranja paketa ustanovili da isporučena pošiljka ne odgovara, molimo vas da najkasnije u roku od 24 sata od trenutka prijema pošiljke, pozovete telefonom na broj 032/730-900 i opišete nam kakav problem imate.
Zamjenu artikla možete obaviti u dogovoru sa našim prodavcima. Roba mora biti neoštećena i upakovana u svojoj originalnoj ambalaži sa etiketom. Zapakovanu robu vraćate nama putem brze pošte na adresu koju dobijete od naših prodavaca o svom trošku. Po prijemu artikla provjeravamo da li je artikal neoštećen, te vam šaljemo zamjenu o vašem trošku.