TAEKWONDO KIMONA ZA TRENING I TAKMIČENJE

KIMONA ZA TAEKWONDO

Kimona za Taekwondo razlikujemo po vrsti materijala i kroju, te trenutno u ponudi imamo dječija kimona, kimona za trening te takmičarska kimona. Kao i u gotovo svim azijskim borilačkim vještinama, Taekwondo nije uništavanje što većeg broja protivnika, naprotiv: borac treba da trenira svoj um i održava svoje tijelo u formi kroz kontinuirani trening i kroz svjesno vježbanje svih Taekwondo tehnika.

tri borca u kimonima za taekwondo na lijevoj strani i logo kwon-a na desnoj strani
taekwondo_banner_main_mob_400x350px-04.02.22-1
229040 - 551003

TAEKWONDO KIMONA
ZA DJECU

U ponudi dječijih kimona za Taekwondo imamo prozračni model od poliestera i pamuka 551003 te model Danrho 229040, početnička kimona za Taekwondo pogodna za trening.

45,00 KM69,50 KM
kwon logo na svijetloj pozadini
1013- 1008

TAEKWONDO KIMONA
ZA TRENING

Kroj jakne je dug i širok, te duge, široke, pantalone sa elastičnim pojasom su uže pri dnu. Kimono za Taekwondo sa rebrastom strukturom tkanine izrađeno je od lagane, mekane miješane tkanine (55% pamuk / 45% poliester).

64,50 KM85,50 KM
73,50 KM79,50 KM
1013 - 1008

TAEKWONDO KIMONA
ZA TRENING

Kroj jakne je dug i širok, te duge, široke, pantalone sa elastičnim pojasom su uže pri dnu. Kimono za Taekwondo sa rebrastom strukturom tkanine izrađeno je od lagane, mekane miješane tkanine (55% pamuk / 45% poliester).

taekwondo_banner_bot_900x450px-05.02.22-1
1012 - 1009 - 1051

TAKMIČARSKA KIMONA
ZA TAEKWONDO

Kimona za taekwondo, takmičarska, WT (World Taekwondo) kojima je kroj jakne dug i širok. Duge, široke pantalone sa elastičnim pojasom su uže pri dnu. Kimono za Taekwondo sa rebrastom strukturom tkanine izrađeno je od lagane, mekane miješane tkanine (55% pamuk / 45% poliester), dok je Black Mesh kimono za Taekwondo, 50% lakši od ostalih kimona i pravljen je od 100% poliestera, te je zvanično WT priznat!

64,50 KM77,50 KM
82,95 KM92,95 KM
1020 - 1021 - 1022 - 1023

POOMSAE KIMONA
ZA TAEKWONDO

Poomsae kimono za Taekwondo, za muškarce i žene, koji su postigli rezultat ocjenjivanja 1. do 6. Dan. Gornji dio je sa y-okovratnikom. Sirovinski sastav je 55% pamuk / 45% poliester rebrasti materijal. Materijal ostaje jak i krut uz odličan protok vazduha.

KIMONA ZA TAEKWONDO INFORMACIJE

TAEKWONDO - DINAMIKA I BRZINA

Taekwondo je azijska borilačka vještina iz Koreje dizajnirana za dinamiku i brzinu, koja je vrlo konkurentna. Pored takmičenja, u kojima se uglavnom koriste tehnike udaranja, ali i udarci, ovaj sport nudi izbjegavanje udaraca i samoodbranu. Zbog takmičarskog karaktera, promocija fizičke spremnosti je također centralni dio treninga.

SPECIJALNA KIMONA ZA TAEKWONDO

Zbog posebnih zahtjeva taekwondo kimona (dobok) značajno se razlikuju od kimona drugih borilačkih vještina. S jedne strane se sastoje od slip jakne i pantalona sa elastičnim pojasom, a s druge strane gotovo uvijek se koristi miješana tkanina pamuka i poliestera. Kao rezultat toga, tkanina ne može upiti znoj i vrlo je lagana.

STIL / KROJ KIMONA ZA TAEKWONDO

Postoje najmanje tri glavna stila kimona za taekwondo, a najočitije razlike su u stilu gornjeg dijela:

1. Ukršteni prednji gornji dio koji podsjeća na tradicionalnu azijsku odjeću.

2. Gornji dio sa V-izrezom (bez cross-overa) koju obično nose praktikanti Svjetskog taekwondo-a (WT)

3. Gornji dio koji se vertikalno zatvara (bez ukrštanja), koju obićno nose vježbači Međunarodne taekwondo federacije (ITF).

STRUKTURIRANA TKANINA I ŠIROK KROJ

Tkanina kimona za Taekwondo (Doboka) je uglavnom strukturirana da spriječi lijepljenje za znojnu kožu, a rez je također širok da ne ometa tehnike. Boja odijela je bijela, a također postoje kimona za taekwondo sa crnim reverom.

VELIKI IZBOR ZA BILO KOJI ZAHTJEV

Kod nas možete pronaći veliki izbor kimona za Taekwondo, od dječijih kimona kao što je "Song" od Kwon-a, Dojo-Line od Danrha, pa preko kimona za trening, te profesionalnih / naprednih kimona kao što je "Victory", "Starfighter" i "Revolution" od Kwona i kimona kao što su Poomsae.

"Kada počnete da se bavite Taekwondo-om, on vas uči životnim vještinama poštovanja, samokontrole, discipline."