PLANINARENJE

SALEWA

Planinarenje i pješačenje u prirodi zadnje vrijeme postaju sve popularniji oblik rekreacije jer pozitivno utječe na naše zdravlje, fizičku spremu te vraća čovjeka prirodi. Za planinarenje je potrebno dobra, izdržljiva oprema i odgovarajući rekviziti. Kvalitetnu odjeću i opremu za planinarenje od brend-a Salewa, pogledajte u nastavku.

NAJBOLJI IZBOR ZA VAS!

-20%
-20%
69,00 KM
#OBUĆA PLITKA

SALEWA PATIKE

ODABERITE UDOBNE I FUNKCIONALNE PATIKE ZA PLANINARENJE ILI TRAIL TRČANJE ILI DRUGU SPORTSKU AKTIVNOST TE UŽIVAJTE U PLANINSKIM PODUHVATIMA

-20%
279,20 KM
-20%
300,00 KM
-20%
284,00 KM
-20%
287,20 KM
salewa patike
#GOJZERICE

SALEWA GOJZERICE

Salewa čizme su gotovo neophodna oprema pri zahtjevnijim terenima , višem gorju, visokom gorju i planinama, gdje smo izloženi vlažnim stijenama

-20%
455,20 KM
-20%
-20%
salewa gojzerice

SALEWA ČARAPE

SALEWA nam donosi urbanu modu te je poznata po svom asortimanu ležerne muške odjeće i modnih dodataka, bitan akcent je na čarapama i kompatibilnost Salewa čarapa i Salewa obuće.

salewa ČARAPE
49,00 KM
42,50 KM

Čarape za planinarenje

Salewa Čarape Merino Crew

49,00 KM
49,00 KM

SALEWA JAKNE

Kvalitetna i svrsishodna Salewa jakne će nam pružiti izuzeno dobre performanse, sačuvati će nas od često neugodnih vremenskih uvjeta, a s druge strane će nam pružiti slobodu kretanja.

salewa jakne
#PANTALONE

SALEWA PANTALONE

Pantalone napravljene za trekking avanture u divljim planinskim predjelima, pružaju zaštitu i veoma prozračne performanse.

#MAJICE

SALEWA MAJICE

Majice su dizajnirane kako bi pružile zaštitu za sve planinske avanture, istraživanje udaljenih i divljih mjesta.

"Najbolji pogled dolazi nakon najtežeg uspona."
- Sir Edmund Hillary

SALEWA DUKSERICE

Bez obzira da li si hajker, treker ili planinar, sve vas vezuje ista osobina ljubav prema prirodi. Neki sportovi su znatno ekstremniji od drugih i iziskuju nešto viši nivo opremljenosti.

salewa DUKSERICE

SALEWA KAIŠEVI

Jednostavnost u dizajnu, odgovarajuća širina koja pristaje svim pantalonama ili šorcevima, te se prilagođava svim oblicima tijela.

salewa KAIŠEVI

SALEWA OPREMA

Kako bismo u potpunosti bili spemni na sve očekivane i neočekivane situacije, oprema igra ključnu ulogu. Jakne, majice dugih i kratkih rukava moraju posjedovati mjesto u vašem ruksaku. Vrlo je važno da u slučaju promjene vremena, imamo rezervne dijelove opreme.

SALEWA OPREMA

SALEWA

Salewa je posvećena pružanju visokokvalitetnih, izdržljivih proizvoda za planinske sportove, ostavljajući što manje traga u prirodi. Uložili smo mnogo truda u kreiranje proizvoda koji su društveno i ekološki odgovorni. Salewa je bazirana na potrebama kupaca, da kupci znaju šta kupuju, da imaju sve potrebne informacije za kupovinu i razumiju pravu vrijednost proizvoda.
Ikona Salewa Committed označava proizvode koji zadovoljavaju stroge interne kriterije.

SALEWA - DOLOMITI

Postoji njemačka riječ koju je nemoguće prevesti na druge evropske jezike: Heimat. To znači mješavinu "doma", "domovine", "rodnog mjesta", "korijena". Heimat znači i fizičko mjesto i kulturni, jezički, društveni i moralni pejzaž: onaj koji vam je poznat jer ste tamo rođeni i odrasli. Ukratko, “Heimat” nije ništa drugo nego mjesto za koje vam srce kuca. Ovo imamo na umu kada kažemo da pripadamo Dolomitima: Dolomiti su naš Heimat. Oni su naš dom, a ne samo kuća: to je mjesto gdje smo rođeni i gdje smo odlučili da ostanemo. Dolomiti su naš dom jer je jednostavno nemoguće odoljeti njihovom plavom nebu, zelenim livadama i blijedim stijenama; njihove kulture i tradicije, njihov jezik i svoj narod. Odabrani smo da zavolimo ovo mjesto, od najvećeg vrha do najudaljenije doline, od najviše jele do najskromnije djeteline. Čovječanstvo ima osnovnu osobinu: mi oblikujemo svoju okolinu. Tehnološkim sredstvima odgovaramo na izazove koje nam okruženje postavlja. Prije nekoliko godina suočili smo se sa izazovom; izgrađen je dom u Dolomitima. Projektovan je 50 metara visok kompleks koji liči na Dolomite, međutim, “ljepota” nije samo estetski koncept: ljepota ima dosta toga da dijeli s etikom, i zbog toga nije projektovana kao zgrada, već kao sredstvo za pružanje zdravog radnog i životnog okruženja za zaposlenike.

DIZAJN I IZRADA SALEWA ODJEĆE I OPREME

Fabrika praćena socijalnim standardima: Fabrika u kojoj je proizvod proizveden je podvrgnuta reviziji društvenih standarda i uslova rada od treće strane. Svaka revizija ima važenje od 3 godine. Ako je revizija obavljena prije više od 3 godine i nije izvršena nova revizija, ovaj kriterij se ne primjenjuje.

PRIRODNI I OBNOVLJIVI MATERIALI

Proizvod sadrži najmanje 50% jednog (ili kombinacije) sljedećih materijala (po težini): VISKOZA (VI) – Vuna (WO) – TirolWool® ili vuna koja je certificirana bez mulesinga – TENCEL ® (CTY) – LAN (LI) – ALPSKA KONOPLJA (CA) – PAMUK (CO).